Cirkuläret #22 2024

☀️ Sommarhälsning från ordförande
Hej alla medlemmar,

Sommaren är äntligen här och vi i styrelsen vill passa på att önska er en riktigt härlig och avkopplande sommar. Stort tack för att alla ställer upp och får till lösningar för en så smidig injustering av värmen som möjligt. Vi har fått återkoppling av entreprenören att projektet verkar gå enligt plan.

Denna tid på året ger oss alla en chans att ladda batterierna och samla nya krafter inför hösten. Oavsett om ni spenderar sommaren på hemmaplan, på resande fot eller i sommarstugan, hoppas vi att ni får en trevlig sommar.

Soliga hälsningar,
Jakob 
♨️ Pågående värmeprojekt
Värmeprojektet har löpt på enligt plan, mycket tack vara ett riktigt gott tillträde – stort tack för detta!

Under projektets första etapp, vilken pågår under juni, byts samtliga radiatorventiler ut. I skrivande stund har cirka 750 ventiler bytts ut, kvar är ca 250 st. I början av juli startar stamventilbyten, arbeten som inte påverkar lägenheterna.

Nästa besök i lägenheter och lokaler sker fr.o.m. vecka 34 då det är dags för driftsättning. Här är det av största vikt att tillträde lämnas till samtliga lägenheter och lokaler. Det räcker med att tillträde inte ges till en lägenhet per stam, för att driftsättning inte ska kunna ske. Utan driftsättning – ingen värme.
🌻 Gården under sommaren
Vår fina innergård är en fantastisk oas på Södermalm, speciellt under sommaren. Här får du sola, fika, bjuda på middag, grilla och liknande. Här finns också en sandlåda för barn att leka i. Kom ihåg att det är lyhört och att allt som sägs på gården, även i samtalston, hörs in i de lägenheter som har fönster mot gården. Efter kl 22 ska det vara tyst på gården, så runda av i god tid. Om du är värd för en middag på gården är du ansvarig för att dina gäster inte skräpar ner, är högljudda eller på något annat sätt  skapar vantrivsel för dina grannar. Det är endast tillåtet att röka på gården i närheten av askkoppen. Askkoppen töms av er som nyttjar den. Vi hoppas på en fin sommar och att många nyttjar vår gemensamma tomt och trädgård!
⚠️ Korttidsuthyrning via sajt
En vänlig påminnelse om att det inte är tillåtet att genom andrahandsuthyrning upplåta sin bostadsrätt utan tillstånd. All andrahandsuthyrning ska godkännas av styrelsen. Det ska finnas ”skäl” enligt bostadsrättslagen och hyresgästen skall vara namngiven. Detta omöjliggör i princip semesteruthyrning via Airbnb och liknande sajter. Otillåten andrahandsuthyrning av lägenhet kan leda till att bostadsrätten förverkas.
 Expeditionen har sommarlov!
Expeditionen kommer att hållas stängd under sommaren och öppnar igen tisdagen den 13 augusti. Vill ni komma i kontakt med styrelsen under sommaren går det bra att lämna brev i brevlådan (Åsögatan 174) eller maila till styrelsen@ljuset.se.